В момента вероятността всеки четвърти диамант, който се продава в света,

...
В момента вероятността всеки четвърти диамант, който се продава в света,
Коментари Харесай

Как да си направим диаманти в микровълновата фурна

В момента вероятността всеки четвърти диамант, който се продава в света, да се окаже тъй наречените кървясъл елмаз е голяма. Кървавите диаманти, както е известно, се добиват във зони на военни спорове, като да вземем за пример печално известната африканска страна Сиера Леоне, и се употребяват, с цел да финансират разнообразни спорове по планетата и даже цивилен войни, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Aler.

И за тези от нас, които биха стояли встрани от кървавите диаманти, става на процедура съвсем невероятно да се разграничат кървавите диаманти от законните диаманти. По тази причина пазарът за синтетични диаманта нараства доста.
Синтетичните диаманти се “отглеждат” в лаборатории и обезпечават по-евтина, по-екологична и по-етична опция от кървавите диаманти, която наподобява по безусловно същия метод, както и същинските диаманти. Те се получават като се постави микроскопично късче елмаз, наречено карбоново семе в … микровълнова, дружно с разнообразни количества тежки газове, като най-често се употребява метан. Сместа се нагрява до доста високи температури, с цел да създаде плазмена топка, в която газът се разпада и въглеродните атоми кристализират. После те се акумулират върху диамантеното семе, като го карат да пораства.
Но преди да си купите микровълнова имайте поради, че процесът да отгледате пазарно съответен елмаз ще отнеме най-малко 10 седмици. Добрата вест е, че резултатът ще бъде толкоз добър, че с цел да се разграничи от същинските диаманти на специалистите ще им би трябвало много скъпа машина.
Към момента синтетичните диаманти са виновни за минимална част от световния пазар на диаманти в размер от 80 милиарда $, твърди Блумберг. През 2014 година синтетичните диаманти създадени в света са били в размер на към 360 000 карата, спрямо 146 милиона карата на естествените диаманти, които са били добити по легален и по кървясъл метод. Очакванията обаче са броят на лабораторно отгледаните диаманти да скочи до 2026 година към сериозните 20 милиона карата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР